neděle 6. ledna 2013

* Katarína Plandorová


Milé dámy, vím, že se rády inspirujete, že se rády díváte, jak někdo stejně "obyčejný" jako vy či já, dokázal nemožné. Když se dívám do statistik svých článků, bezesporu vás nejvíce zaujala speciální sekce spolubojovnic, kde pravidelně sledujete slečny, paní, dámy, které začínaly od úplné nuly. Já si těchto žen nesmírně vážím, protože z nich čiší disciplína! V rámci dnešního nedělního článku bych vám ráda představila slovenskou maminku Katarínu Plandorovou a zároveň letošní vítězku soutěže Fitness models pro ČR i SR! :))

Katka pochází z Nitry a letos oslaví své 33. narozeniny. Je pyšnou maminkou dvou synů (pětiletého Janíčka a tříletého Samka). 
Aktuálně je majitelka fitness centra (Polygym Fitness, Nitra) a zároveň v něm působí jako trenérka. Zaměřuje se na poradenství a pomoc při problémech s hmotností, tvarováním postavy, úpravou stravovacích návyků a životního stylu.  




Katarína už odmala byla velmi aktivní dítě, lezla po stromech, přeskakovala různé překážky, zkoušela různé akrobatické kousky, aniž by vůbec tušila, že se jedná o funkční trénink s vlastní váhou.
Zdravý životní styl je pro ni vše. Je pečlivá, co se týče výběru zdravých potravin a příprav jídla. Miluje zeleninu a ovoce, hlídá si pravidelný pitný režim (za den vypije 3-4 litry vody). Je nekuřačka a téměř nepije alkohol. Snaží se spát 8 hodin denně a každodenní pohyb je pro ni samozřejmostí.
Katka cvičí 6x týdně, o víkendu si vždy jeden den vyhradí na odpočinek. V průběhu týdne si odcvičí 5 silových a 1-2 kardio tréninky na orbitreku nebo s pásem Slim belly. Jednou do týden si dopřeje sportovní masáž, pokud jí to čas dovolí.
Kromě klasického cvičení na strojích využívá jednoručky, ketlebells, sand bags, TRX a další.
Co se týče stravy, Katka nemá ráda přesně stanovené jídelníčky, které musí striktně dodržovat. Snaží se jíst rozumně a pravidelně. Je zvyklá jíst co 2 hodiny. Ke snídani si obvykle dává ovesnou kaši s ořechy, rozinkami a goji nebo cereálie s ovocem a jogurtem. Kolem 10. hodiny si dává porci ovoce a proteinovou tyčinku. K obědu má často drůběží maso, příp. rybu s těstovinami, rýží natural nebo celozrnným pečivem. Oběd doplní zeleninovým salátem. Po tréninku Katka jí banán a pije protein. K veřeči se snaží omezovat sacharidy, ovšem ne vždy se jí to daří. Obvykle si připravuje maso, vejce nebo sýr se zeleninou. Pokud má před spánkem ještě hlad, dopřeje si kasein s čokoládovou příchutí.
Protože se Katka bojí závislosti na jakýchkoliv suplementech, používá pouze L-karnitin, proteiny a vitaminy.




Do soutěže Fitness models 2012 se přihlásila sama. Jejím cílem bylo, aby se dostala alespoň mezi 10 nejlepších. Když se jí to podařilo, začala být více ambiciózní, doufala, že postoupí mezi 5 nejlepších. Ovšem absolutní vítězství nečekala, překvapilo ji a dojalo. V průběhu soutěže ji podporovala rodina a přátelé. Její manžel Janko i oba synové jsou na výsledky své ženy/maminky pyšní. Po celou dobu příprav na soutěž ji podporovali a i na samotnou soutěž Katarínu doprovodili.
I Katka je jen člověk a svěřila se, že mezi její oblíbené nezdravé jídlo patří smažený sýr s bramborami na másle a majonézou. Slabost má také pro čokoládu, tvarohové a šlehačkové zákusky. "Práskla" na sebe, že nejčastěji při cvičení poslouchá hudbu Daniela Landy, která ji velmi inspiruje.

Tak co říkáte na Katku? Jak se vám líbí její postava po 2 dětech? Zaslouží si prvenství v soutěži Fitness models 2012? :))



Poněvadž jsem objevila i další finalistky této soutěže, jejichž příběhy jsou neméně inspirativní (jen škoda, že nejsou zveřejněny také jejich fotky "před" :)), určitě vám brzy představím další reálnou postavičku, která žije někde blízko nás. Upřímně moc nevěřím fotografiím na internetu ("před" a "po" odcvičení tohoto a tohoto tréninku), daleko více mě dokáží inspirovat skutečné ženy, které se např. v rozhovorech pro časopis svěří se svým příběhem. Člověk tomu pak snáz věří. :))

Hezkou neděli vám všem!
Kriss
 (fotografie pochází z časopisu Fitness 9/12)

4 komentáře:

  1. Moc hezký článek :) Taky mám ráda příběhy "obyčejných" lidí, kteří něco takového dokázali. A Katce to opravdu sluší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, také mě to baví číst! :))
      Je neuvěřitelné jak to někdo dotáhne z takové nuly až sem! :))
      Jen tak dále s článkama! :)

      Vymazat
    2. akurát teraz som si všimla tvoj príspevok. o Katke :) Katku denne stretávam v Polygym fitness v Nitre, kde chodievam pravidelne cvicit.. Trenuje tam svojich klientov a je veľmi milá a sympatická :) Pekny clanok :)

      Vymazat
  2. Ani netušim, že takovej časopis existuje:D.
    Katarina vypadá krásně, doufám, že své poselství předá svým dětem a přesto je nechá být dětmi:).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)