čtvrtek 3. ledna 2013

* Zuzka Light aneb torpédo ve světě cvičících


Tolikrát vychvalovaná, tolikrát zbožňovaná, tolikrát inspirující, tolikrát proklínaná. Právě díky tolika názorům se Zuzka Light stala uznávanou osobou v životě každé cvičící slečny (možná i nějakého muže :)) v rámci celého světa. Zuzana překvapila svými vysoce intenzivními tréninky (HIIT), kterými oslnila nejednoho warriorZ (člověk, který se věnuje Zuzčiným tréninkům). Pojďme si krátce shrnout informace o této mladé, svalnaté a především inspirující krásce! :)) V závěru článku jsem si pro aktivní fanynky, ale i začátečnice, připravila malý praktický dárek pro ty, které mají rády všechno hezky pohromadě. :))

Zuzka pochází z Prahy, kde vyrůstala. Momentálně žije v zahraničí (USA). Seznámit jste se s ní mohli díky zahraničnímu serveru bodyrock.tv, kde Zuzka na počátku své sportovní kariéry působila. Po 3 letech na bodyrock.tv skončila a vrhla se na svůj vlastní projekt, který se po celém světě stal bleskově oblíbeným (tzv. ZWOW - Zuzka's Workout Of the Week, jak ho již dnes všichni známe).

Výhody Zuzčiných tréninků:
  • nejsou časové náročné (obvykle se pohybují v rozmezí 15-20 minut, zřídka tuto hranici Zuzka překročí)
  • můžete je vykonávat doma
  • není potřeba speciální sportovní vybavení (většinou si vystačíte s činkami, podložkou, švihadlem)
  • její tréninky jsou vysoce efektivní, díky tzv. HIIT tréninku (vysoce intenzivní intervalový trénink, který napomáhá růstu svalové hmoty, zlepšení kondice a redukci váhy, je jedním z nejúčinnějších tréninků, ačkoliv zabere pouze krátký čas)
  • neexistuje žádný řád (čísla jednotlivých tréninků neurčují pořadí, v jakém by se měly cvičit, prostě si vyberete ten trénink, který se vám líbí)

Jednou z aktuálně velkých fanynek Zuzky je Nikki, která se rozhodla vytvořit přehled v Zuzčiných videích, ke kterým přidala hodnocení náročnosti a popis nezbytných pomůcek pro jednotlivé tréninky. Pokud tedy nevíte, na které trénink se vrhnout, můžete se inspirovat v sekci věnované pouze Zuzce.

Zuzku můžete navštívit hned na několika stránkách, první z nich je Zuzčina osobní stránka, na kterou se dostanete přes odkaz níže.


 

Druhou, tentokrát fanouškovskou stránku, můžete navštívit přes druhý odkaz. Jedná se o neoficiální Zuzčiny stránky, které vytvořila jedna z jejích fanynek.



Skrz další odkazy se dostanete na Zuzčiny fb a twitter stránky a samozřejmě na youtube stránky, kde najdete kompletní seznam video tréninků, které Zuzka doposud nahrála. Tak si to užijte! :))

Závěrem bych chtěla věnovat všem aktivním (ať už začátečníkům či pokročilým) fanouškům Zuzky malý dárek, v tomto roce vlastně první novoroční (snad jich časem přibude :)). Rozhodla jsem se postupně vkládat na uložto.cz jednotlivá Zuzčina videa, protože se mnou youtube častokrát odmítlo spolupracovat a stále se mi videa sekala. Třeba někomu přijde vhod, mít všechny Zuzčiny tréninky pohromadě v počítači stejně tak, jako mají mnohé z vás ve složce v PC stažená všechna videa od Jillian. :)) Pomůže to také těm, které mají pomalejší internet (stažením tak předejdete příp. sekání videa), ale i těm, které třeba odcestují s notebookem do míst, kde zrovna nebude k dispozici připojení na internet. Věřím, že si každá z vás dokáže najít pozitivum toho, proč mít Zuzčina videa stažená u sebe v počítači. :)) Snad se vám bude můj skromný dárek líbit. ;) 

_____________________________________________________________________________________________

# 1 - 10


(Jednotlivé odkazy na videa průběžně budu doplňovat.
Kdyby byl jakýkoliv problém s videi, neváhejte psát do komentářů.)

Mějte se!
Kriss

5 komentářů:

  1. Anoo to mi určitě vhod přijde..děkuji..:) Začala jsem s ní opět cvičit, takže se těším na výsledky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bojím se, že na ní ještě nemám... Počkám tak 2 měsíce nebo měsíc a zkusím to s ní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kristýnko, Ty jsi zlatíčko :) Zatím si na Zuzku netroufám, ale věřím, že to přijde ;) a vím, kde mám hledat, děkuji nejen za sebe!

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně, jsi naše zlato, velkééé díky! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)